Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Kalendár

apríl 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Deň mlieka na SZŠ v Michalovciach

  • Ostatná aktualizácia: streda, 10. október 2018, 21:58
  • Napísal/a: Mgr. Erika Bobiková, Mgr. Hedviga Šľachtová, jaz. korekcia článku Mgr. Stanislava Markovičová
  • 28 september 2018
imac

Fotograf: Jakub Makkay I. ZA

26. september je Svetovým dňom mlieka na školách. Podstatou tohto dňa je upozorniť na dôležitosť pitia mlieka a na jeho zdravotné prínosy pre naše zdravie. Mlieko pozná každý. Je to tekutina, ktorá je hlavným zdrojom vápnika pre náš organizmus. Vápnik je veľmi dôležitý pre stavbu kostí, zubov, ale aj pre celkový stav organizmu. Deň mlieka je preto dobrá príležitosť, aby sme si uvedomili význam mlieka pre naše zdravie.
Z tohto dôvodu aj naša škola každoročne organizuje „mliečny deň“, ktorý je veľmi obľúbený medzi žiakmi, pretože si môžu pochutnať na dobrotách vyrobených z mlieka a syra od drobnochovateľov hovädzieho dobytka a od spoločnosti Syráreň Bel a.s.
Mliečne dobroty našim žiakom natoľko chutili, že sa niektorým dobrôt neušlo, čo je nám veľmi ľúto. Veríme však, že náš „mliečny deň“ splnil svoju úlohu a presvedčil našich žiakov, že zaradiť do svojho každodenného jedálnička mlieko a mliečne výrobky je nielen chutné, ale aj zdravé.

Deň mlieka

  • Ostatná aktualizácia: štvrtok, 27. september 2018, 20:40
  • Napísal/a: Mgr. Ľubica Terebeššyová, Mgr. Erika Bobiková, koordinátorky pre podporu zdravia a zdravého životného štýlu, jaz. korekcia článku PhDr. Bibiána Lojanová
  • 25 september 2018

Deň mlieka 2018

PODUJATIE SA KONÁ DNES
27.9.2018!

Program:
1.Vyhlásenie „Svetového dňa mlieka na školách“ v školskom rozhlase.
2.Príprava priestorov školy na ochutnávku mlieka a mliečnych produktov od spoločnosti Syráreň Bell Slovensko a.s.
3.Ochutnávka mlieka a mliečnych produktov prebehne podľa nasledovného harmonogramu:

  • 1. ochutnávka 9,15 hod. – 9,35 hod.
    triedy I. a II. ročníka (I.ZA, I.ZB, I.M, I.FL, II.ZA, II.ZB, II.M, II.FL)
  • 2. ochutnávka 10,10 hod. - 10,30 hod.
    triedy III. A IV. ročníka(III. ZA, III.M, III.FL, IV.ZA, IV.M, IV.FL

Deň mlieka

  • Ostatná aktualizácia: štvrtok, 05. október 2017, 05:16
  • Napísal/a: Mgr. Ľubica Terebeššyová, Mgr. Erika Bobiková, koordinátorky pre podporu zdravia a zdravého životného štýlu, jaz. korekcia článku PhDr. Bibiána Lojanová
  • 21 september 2017

Deň mlieka

 

PODUJATIE SA KONÁ DNES!

Program:
1.Vyhlásenie „Svetového dňa mlieka na školách“ v školskom rozhlase.
2.Príprava priestorov školy na ochutnávku mlieka a mliečnych produktov od spoločnosti Syráreň Bell Slovensko a.s.
3.Ochutnávka mlieka a mliečnych produktov prebehne podľa nasledovného harmonogramu:

  • 1. ochutnávka 9,15 hod. – 9,35 hod.
    triedy I. a II. ročníka (I.ZA, I.ZB, I.M, I.FL, II.ZA, II.ZB, II.M, II.FL)
  • 2. ochutnávka 10,10 hod. - 10,30 hod.
    triedy III. A IV. ročníka(III. ZA, III.M, III.FL, IV.ZA, IV.M, IV.FL)

13. september - Deň pozitívneho myslenia

  • Ostatná aktualizácia: pondelok, 20. august 2018, 18:01
  • Napísal/a: Mgr. Erika Bobiková, Mgr. Ľubica Terebešiová, jaz. korekcia článku Mgr. Stanislava Markovičová
  • 09 september 2017

chocolate13. september sa okrem Medzinárodného dňa čokolády oslavuje aj ako Deň pozitívneho myslenia. Náhoda? Naučiť sa pozitívne myslieť je omnoho ťažšie, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Práve čokoláda je zdrojom endorfínov, ktorý navodzuje pocity šťastia, a tie vedú k pozitívnemu mysleniu a skutkom. Vyhnete sa depresiám, predĺžite si život, a to najdôležitejšie - budete šťastní. Ak sa vám teda nedarí pozitívne naštartovať, skúste si pomôcť kockou kvalitnej čokolády.

Čítať ďalej...

16. 05. 2017 - Medzinárodný deň mlieka

  • Ostatná aktualizácia: nedeľa, 14. máj 2017, 09:39
  • Napísal/a: Ing. Mária Behanovská, predsedníčka Vidieckeho parlamentu na Slovensku
  • 11 máj 2017

Medzinárodný deň mlieka sa oslavuje od roku 1957 pod záštitou Medzinárodnej mliekárenskej  federácie. Mlieko a mliečne výrobky predstavujú jednu z najdôležitejších a nenahraditeľných zložiek  plnohodnotnej ľudskej výživy.

Čítať ďalej...

Veľkonočné sviatky

  • Ostatná aktualizácia: štvrtok, 13. apríl 2017, 22:01
  • Napísal/a: Mgr. Erika Bobiková, jazyková korekcia článku: Mgr. Stanislava Markovičová
  • 13 apríl 2017

„Korbáč, vodu, kraslíc moc, nech prinesie Veľká noc. Zdravie, šťastie, úsmev v tvári, želáme Vám k sviatku jari.“
Myslíte si, že staré zvyky už zapadli prachom?

Čítať ďalej...

Objavte zdravotné výhody pri každodennej konzumácii banánu

  • Ostatná aktualizácia: štvrtok, 16. február 2017, 23:38
  • Napísal/a: Mgr. Erika Bobiková, Mgr. Natália Peštová, jaz. korekcia článku Mgr. Stanislava Markovičová
  • 16 február 2017

Je to tak. Dnes už mnohí z nás jedia cudzokrajné banány častejšie ako jablká.
Ale čo robiť, keď sú také chutné a výživné?
Banány majú pozitívny vplyv na telo. Ich každodenná konzumácia môže prispieť k nášmu zdraviu a zároveň nás toto ovocie zasýti na dlhšiu dobu. Banány obsahujú veľa minerálov a vitamínov -  napr. vitamín A1, B6, B12, C, sodík, draslík, tryptofán, horčík, vápnik, vlákni-nu, železo, zložené sacharidy a fosfor.  Navyše podporujú aj chudnutie. Jeden stredne veľ-ký banán obsahuje 1,29g bielkovín, 105 kalórií a 3,1g vlákniny. Aby sme zachovali čo naj-lepšiu kvalitu banánov, mali by sme ich skladovať pri izbovej teplote, v chladničke zhnednú a nevyzrejú.

Čítať ďalej...

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft

Pridané fotogalérie

  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
Pozrite si nové číslo