Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Tu nás nájdete

Na skok do Budapešti

  • Ostatná aktualizácia: štvrtok, 24. september 2015, 14:31
  • Podrobnosti:
    Napísal/a: PhDr. Martina Gašparová, Mgr. Alena Michalovová, jaz. korekcia článku Mgr. Petra Delaporta

  • 24-september-2015 07:59

BudapesťPre mnohých návštevníkov je láskou na prvý pohľad, iní ju začnú obdivovať až po určitej dobe. BUDAPEŠŤ, mesto s bohatou históriou a množstvom pamiatok, patrí medzi najkrajšie mestá na svete. A to si dovolíme tvrdiť aj my. Po nedávnom zrealizovaní odbornej exkurzie našich masérov v tomto meste sme rozmýšľali nad miestom realizácie psychosociálneho výcviku pre zamestnancov našej školy a bez zaváhania sme si vybrali jedinečnú Budapešť.

V rámci utužovania kolektívu sme v dňoch 13.9. - 15.9.2015 Kráľovský kaštieľ Gödöllőnavštívili túto skoro dvojmiliónovú metropolu a strávili v nej pár nezabudnuteľných chvíľ. Počas 3 dní na nás čakal bohatý a zaujímavý program. Súčasťou programu prvého dňa bola  návšteva kráľovského kaštieľa Gödöllő, ktorý sa stal od roku 1867 výletnou rezidenciou kráľovského manželského páru Františka Jozefa I. a Alžbety, prezývanej Sissi, ktorá bola v maďarskom prostredí veľmi obľúbená. Pokračovaním programu bola „romantická“ plavba loďou po Dunaji s audio sprievodcom a návštevou Margitinho ostrova. Deň sme zavŕšili originálnou večerou za sprievodu živej hudby v typickej maďarskej reštaurácii. Počas ďalších 2 dní sme navštívili historické centrum mesta - Námestie hrdinov, Andrássyho ulicu, Baziliku sv. Štefana, majestátnu Synagógu, Rybársku baštu, prezidentský palác, Matyášov hrad, novogotický parlament, ako aj najstaršie a najväčšie kúpele v Budapešti - Széchenyi fürdő, kde sme sa aj okúpali.
topankyPo návšteve parlamentu sme sa udivení rozhodli na záver poprechádzať po dunajskom korze. Pohľad na všetko to úžasné kultúrne bohatstvo bol pre nás balzamom na dušu, avšak jedno miesto nás prinútilo na chvíľu zastaviť a zamyslieť sa. Bolo to miesto vystavených topánok venovaných pamiatke zastrelených Židov na brehu Dunaja. Aj to je, bohužiaľ, súčasť histórie.

Veríme, že toto neobyčajné mesto sme nenavštívili poslednýkrát. Veľká vďaka za zabezpečenie realizácie tohto zájazdu patrí nášmu pánovi riaditeľovi RNDr. Dušanovi Žaludkovi, ako aj CK Eurotour.

fotogaléria

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft